29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:50, 31 март 20231min

Криминална хроника

policeman

Пазарджик. На 28 март следобед на телефон 112 в ОДМВР-Пазарджик бил получен анонимен сигнал. Подателят съобщил, че в сградата на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в областния град е поставено взривно устройство. Екипи на РУ-Пазарджик и ОДМВР-Пазарджик незабавно са пристигнали на място и съвместно с учители и персонала на училището е извършена евакуация. Извършена е щателна проверка на всички помещения в сградата и взривно устройство не е открито. В резултат на проведените действия от страна на служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик била установена самоличността на подателя. Оказало се, че това е 16-годишен младеж, който е ученик в учебното заведение. По случая е образувана преписка, а материалите по нея са докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик. С непълнолетния работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Пазарджик. В средата на март апаши разбили прозорец от къщата на 57-годишен жител на областния град. Отвътре била извършена кражба на телевизор. При проведените действия от служители на участък „Изток“ са установени извършителите – двама 33-годишни мъже от квартала.

Пазарджик. От хипермаркет в областния град подали сигнал за констатирана кражба. В началото на март клиент на търговския обект успял да отмъкне без да заплати посуда. Криминалисти от РУ-Пазарджик успели да установят , че автор на посегателството е 66 –годишен велинградчанин.

Пазарджик. Вчера екипи от сектор „Криминална полиция“ засекли на пътя между Пазарджик и село Бошуля 21-годишен от село Юнаците. У него полицаите открили 10 старинни монети, два пръстена и няколко части от накити. Последвало претърсване в жилището на младия мъж. Там били намерени още две монети и металдетектор. Намерените артефакти и детектор са иззети, а притежателят им задържан за срок от 24 часа в РУ-Пазарджик. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пещера. Домова кражба са разкрили полицаите от РУ-Пещера. Те задържали 35-годишен жител. Той проникнал в жилище в квартал „Пирин“ и отмъкнал телевизора на свой роднина.

Панагюрище. Незаконно притежавани боеприпаси са иззели панагюрски полицаи от имот в землището на Панагюрище. Вчера екипи на управлението извършили проверка във вилата на 64-годишен мъж от средногорския град. Вътре органите на реда открили пет ловни патрона от 12-ти и 16-ти калибър. Стопанинът не притежавал никакви разрешителни документи за техното притежание и съхранение. По случая се води бързо производство.

Динката. Апаш успял незабелязано да проникна в кабината на микробус „Мерцедес“, управляван от 54-годишен мъж от Ракитово. Била извършена кражба на сумата от 680 лева, мобилен телефон, както и личните документи на водача. В резултат на предприетите действия полицаи от участъка в Лесичово задържали 29-годишен от Ковачево.

Дебръщица.  59-годишен мъж е разобличен, като автор на кражба на строителна количка и дърва за огрев от двора на църквата „Света великомъченица Неделя“ в същото село.

По всички случаи са образувани досъдебни производства или преписки, които са под надзора на прокуратурата.

ТЪРСЯТ СЕ ОЩЕ ДВАМА АПАШИ

Две кражби разследват криминалисти от полицейските управления във Велинград и Септември. Вчера в РУ-Велинград бил получен сигнал за кражба от къща в село Долна Дъбева. Апаш проникнал през прозорец на първия етаж и отмъкнал два златни пръстена и сумата от около 5000 лева.
В РУ-Септември пък бил получен сигнал за кражба от офис на частна фирма в града. Неизвестен проникнал в административната сграда и извършил кражба на метална каса. В нея били съхранявани неустановена парична сума и документи. И на двете местопроизшествия са извършени огледи от дежурни полицейски групи, водят се досъдебни производства.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!