29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:22, 16 март 20231min

Криминална хроника

polic

Пазарджик. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пазарджик е осъден Н.Н., на 31 г. Той е признат за виновен за това, че на  01.01.2020 г. на пътя между гр. Ветрен и гр. Септември, при управление на товарен автомобил,  марка “Мерцедес“, негова собственост, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходеца Г.Х., на 28 г. Н.Н. е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал.3, пр.3, буква Б  вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс. Окръжен съд – Пазарджик е осъдил Н.Н. на 4 години и 10 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, както и на лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 6 години. На 31 декември 2019 г. Г.Х. празнувал настъпването на новата година заедно със свои приятели в гр. Ветрен. На 1 януари 2020 г. към 3 часа той решил да се прибира към гр. Септември, където живеел и си тръгнал пеша. Той вървял в края на лявата лента на платното за движение. По същото време в посока към гр. Септември от с. Славовица, обл. Пазарджик, пътувал Н.Н., който управлявал лек автомобил /микробус/, марка „Мерцедес“. Той се движел в дясната лента, но в един момент колата започнал да криволичи и преминала в лявата лента на пътя, където се намирал Г.Х. Микробусът ударил в гръб пострадалия и го влачил по платното. Въпреки че разбрал за настъпилото произшествие, водачът не спрял да окаже помощ на Г.Х. и продължил към гр. Септември. Там подал сигнал в полицията, че неизвестни лица счупили стъклото на колата му, с цел да прикрие престъплението. На 1 януари 2020 г. сутринта близките на Г.Х. се обадили на тел. 112, че не се е прибрал. Към 22,30 ч. тялото му е било открито край пътя между гр. Септември и гр. Ветрен. Според медицинската експертиза той е починал от тежки травми и наранявания по тялото. Според техническата експертиза микробусът е бил в изправно състояние, движел се по платното с 40-45 км/ч,, като вероятно водачът не е забелязал движещия се по пътя пешеходец и го е блъснал. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Пазарджик. Снощи на улица в областния град автопатрул при РУ-Пазарджик извършил проверка на „Мерцедес“. Зад волана бил 58-годишен пазарджиклия, който е тестван с дрегер. Уредът отчел 1.82 промила концентрация на алкохол.

Пазарджик. Други двама шофьори са засечени от екипи на РУ-Панагюрище и РУ-Септември да управляват нерегистрирани автомобили.

Пазарджик. Жител на квартал „Изток“ в Пазарджик е задържан заради проявена от него агресия и закани с газов пистолет към съкварталка. Случката се разиграла вчера следобед на улица в квартал „Изток“. 23-годишна жена срещнала свой 51-годишен съкварталец и между двамата започнала разпра. В основата и стоял стар скандал между мъжа и семейството на младата жена. Агресията обаче бързо взела превес над разума, той извадил газ-сигнален пистолет и произвел към лицето на опонентката си няколко изстрела. Пострадалата била транспортирана за преглед в МБАЛ-Пазарджик, където е установено, че са нанесени наранявания в областта на лицето. След прегледа жената е освободена. Полицейски служители от местния полицейски участък бързо установили и задържали нападателя. Иззет бил и газ-сигналният пистолет, с който са произведени изстрелите. Работата по случая продължава, води се бързо производство.

Панагюрище. Незаконно притежавани боен пистолет и боеприпаси са открити от панагюрски полицаи в жилището на възрастен мъж. Вчера екипи от РУ-Панагюрище извършили проверка в имот, обитаван от 88-годишен жител на панагюрското село Попинци. В една от стаите, в дървен скрин органите на реда открили боен пистолет „ТТ“ кал.7.62 мм, 137 патрона за него, ракетен сигнален пистолет с три сигнални патрона. Възрастният мъж не успял да представи пред органите на реда разрешително за притежанието на оръжието и боеприпасите. Те са иззети, а по случая се води досъдебно производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!