24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:13, 16 март 20231min

Криминална хроника

policeman

Пазарджик. Окръжна прокуратура–Пазарджик привлече като обвиняеми А.Е., на 43 г., Е.Е., на 41 г., 42-годишната Л.А., 40-годишната А.Л., М.Г., на 33 г., и А.Д., на 63 г., за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел и да върши престъпления против интелектуалната собственост и пране на пари – престъпление по чл. 321 от Наказателния кодекс.

43-годишният мъж е от кв. „Изток“, а останалите са неговата съпруга, брат и сестра са съучастниците задържани в ареста, след провеждането на мащабна операция по задържането на внасяни от Турция стоки – реплики на световни марки за дрехи, обувки и парфюми, стана ясно днес по време на пресконференция на окръжния прокурор Албена Кузманова съвместно със зам.- окръжния прокурор Живко Пенев и служителят от ГДБОП Пазарджик Иван Иванов.

Групата е действала в продължение на повече от година, като с автобус, с турска регистрация ежедневно в страната ни са били внасяни дрехи, обувки, аксесоари и парфюми от южната ни съседка. С автобуса са пътували и хора, което е благоприятствало вноса на нелегални стоки, които са били поставяни в пътнически сакове. Стоката пристигала в Пазарджик, а от тук е прерпащана в София, където била препакетирана и поемала към Западна Европа, там я получавали физически лица.

Спечелените от „бизнеса“ пари били инвестирани в леки автомобили и жилища. Към момента на четиримата основни участници са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за престъпления против интелектуалната собственост и пране на пари – продажба на реплики на маркови стоки.

По време на акцията са били претърсени над тридесет адреса и обекти в Пазарджик и София. Става дума за апартаменти, складове и автомобили. ГДБОП са задържали двама души от групата в момента на предаването на стоката от Турция. Останалите са били задържани на по-късен етап, очаква се задържането на още двама души, сред тях е и шофьора на автобуса, който извършвал трансфера на стоките. Иззети са 5000 бр. спортни обувки, дрехи, аксесоари и парфюми. Стоките са били продавани в Германия, Франция и др.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!