27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Code Health TV ще излъчи как се прави пещерски зелник. Катя Велева „дразни“ вкусовите рецептори във Великотърновско

stefka vencheva

Пещера. Една от рецептите от първата част на алманаха „Осемте хилядолетия на Пещерския край“ ще бъде показана за зрителите на Българската здравна телевизия Code Health TV. Става дума за „Пещерския зелник„, а както и в книгата рецептата беше подробно разяснена и показана пред камерите на предаването „Вкусни времена“ с водещ Мартин Трухчев.

Снимка : peshteraprim

Мястото на събитието бе дворът на Историческия музей в Пещера. Освен за местната кухня зрителите на предаването ще научат и за историята на града, която им бе разказана от директора на музея – Георги Шопов.

Снимка : архив peshteraprim

Припомняме, че в момента се подготвя издаването на втората част на алманаха и тя ще стигне до читателите си в края на месец май.

Авторският екип е подготвил интересни исторически четива за периода от началото на миналия век до 1945 г. Освен общоизвестни факти за миналото на Пещера, във втората част ще откриете и много нови документи и снимки на града от този период. В томчето ще бъдат включени интервюта и документи за селата Радилово и Капитан Димитриево.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!