18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Първият щъркел вече е в Пещера

shturkel 2023

Пещера. Първият щъркел вече е в Пещера. Щъркелът е забелязан от служител на Община Пещера, който бил по работа в градския музей. Няма да има нужда от мартеници в града щом птицата се настани в гнездото си на камбанарията на църквата „Св. Петка“.

Белодрешкото е заснет малко, след като осторожно е проверявал състоянието на своя дом от висините. След като не е констатирал видими проблеми в домът си, червеноклюната птица реши да кацне и да отпочине заслужено.

За да ти е щастлива годината, първият видян щъркел трябва да лети, гласи народно поверие, което допълва, че е важно в какъв вид е бил гостът. През 2021г. щъркелът долетя в Пещера на 11 март около 15:00ч. През 2022г. дългокраката птица кацна в К. Димитриево на 15 февруари в 11:часа.

Метеоролозите съобщават, че предстои захлаждане и кратък период с по-динамично време. Да се надяваме, че пернатият с лекота ще успее да посрещне промяната във времето. А благоверната му, скоро с шумно тракане на клюн ще оповести пристигането си в родния дом.

.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!