29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Управляващият орган на Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г. одобри  проектното предложение на Община Пещера

programa

Пещера. Управляващият орган на Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г. одобри  проектното предложение на Община Пещера по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.002 „Укрепване на общинския капацитет“.

Проектът е насочен към укрепване на капацитета на Община Пещера за изпълнение на нейните правомощия и задължения по Закона за социалните услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за лична помощ. В рамките на дейностите ще бъдат наети допълнителни служители, които ще изпълняват функции по административно обслужване на ползватели на услуги по цитираните закони, както и ще подпомагат цялостния процес по управление и координация на социалните услуги и механизма за лична помощ на местно равнище.

Проектът има за цел предоставяне на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на лицата от най-уязвимите групи в община Пещера.

Специфичните цели на проекта включват:

–           повишаване на компетенциите на 18 служители на общината, които са ангажирани в процесите на управление и наблюдение на социалните услуги и механизма за лична помощ;

–           повишаване на информираността на жителите на община Пещера относно възможностите за ползване на социални услуги и други форми на подкрепа в социалната сфера за лицата от уязвимите групи, както и  възможностите за разрешаване на проблемите, свързани с липсата на достъпност за хората с увреждания.

Стойността на проекта е в размер на 77 175.97лв.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!