27 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Началникът на Ортопедия д-р Червенков премина обучение в специализирана индийска болница

mbal pazardzhik

Пазарджик. Началникът на Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ-Пазарджик д-р Йовко Червенков се завърна от обучение в Индия.
В град Бенгалуру той се запознава отблизо с най-новата роботизирана навигационна система за асистирана смяна на колянна става. Обучението се провежда в Sakra World Hospital , която е една от болниците с най-голям опит в тази област.

„Роботизираните системи са неизменна част от работата на големите медицински центрове в световен мащаб, а за мен като специалист беше изключителна възможност да се уча от едни от най-добрите ортопеди в света и да се доближа до бъдещето в ендопротезирането. Наблюдавахме операция на индийски професор, който има голям опит с робота в неговото отделение в болница Sacra “, сподели д-р Червенков след обучението в индийската болница.

Отделението по ортопедична хирургия в Sakra World Hospital се състои от мултиспециализирана група от хирургични, изследователски и клинични лекари.

„Изключителните нови технологии, с които имах възможност да се запозная, са важна крачка към развитието на тази специалност“, убеден е специалистът. Той се надява, че наученото от създателите на такава високотехнологична система, ще допринесе за оптимизация на работата.
Центърът по ортопедия Sakra е в челните редици на предлагането на най-новите ортопедични лечения и хирургични техники. В него работят едни от най-добрите ортопедични лекари в Бенгалуру, които извършват сложни и усъвършенствани хирургични процедури.

Д-р Йовко Червенков има възможност да посети и град Вапи и Meril Academy , която е една от най-напредналите академии за разработка на роботизирани системи и импланти в областта на ортопедията и травматологията в световен мащаб.

„Основната цел на пътуването до Индия беше участие в Master’s Class, организиран от производителите на робота в тяхната академия за разработки Meril Academy. Благодарен съм, че получих шанс да работя с иновативната технология. Въвеждането на подобен тип високи технологии в нашата специалност имат за цел облекчаване на работния процес в операционна зала и постигане на прецизни резултати при поставяне на новия имплант на пациента“, коментира д-р Червенков след завръщането си от Индия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!