29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

С цветя и благодарности изпратиха в пенсия старша лаборантка с 47 години стаж в болницата

starsha mbal pazardzhik..

Пазарджик. С благодарствено писмо, икона и стаен жасмин изненадаха Грозденка Петрова в Отделението по обща и клинична патология и съдебна медицина на МБАЛ-Пазарджик. Старшата лаборантка се разделя с работата и колегите след близо 47 години в болницата.


Грозденка Петрова започва работа като лаборантка в отделението, когато е едва на 19 години.

Призна, че и е трудно да се раздели с колектива, но е вече на 66 години и смята, че е време да излезе в пенсия. „Обичах си професията и свикнах с тази работа. Да си хистологичен лаборант е занаят, който трябва да се усвои с много точност, много внимание и много голяма отговорност“, обяснява Грозденка Петрова. „При нас изследване не може да се повтори и затова трябва да сме много прецизни“, допълва тя. Попада в Патоанатомия след трагичен случай, след като внезапно в отделението губят друга лаборантка, с която стават близки. Тогава Грозденка все още е стажантка и се налага да започне на нейното място.
„В нашето отделение винаги е имало добра работна атмосфера и никога не съм съжалявала, че съм останала в този колектив“, казва Грозденка Петрова, която е старши лаборант на отделението от 2013 г.

„Откривам нова страница в живота си. Толкова години съм работила по един стериотип, а сега трябва да свикна да живея по нов начин. Нямам някакви планове, но едно е сигурно, че ще продължа да шия гоблени, както го правя от много години“, споделя Грозденка. Първата старша в отделението, когато започва работа, е гобленарка, която я увлича по шиенето. Така се разтоварва от напрежението в работата през изминалите над 40 години, посветени на тази професия.
Колегите й от отделението изпращат своята старша с много обич и топли чувства. В специалното им благодарствено писмо те и благодарят за всичките близо 47 години, които е посветила на своята благородна професия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!