29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ракитово е в очакване на Деня на влюбените

sarce
Огромно червено сърце грейна в центъра на Ракитово. Двуметровата фигура е своеобразна фото рамка, която влюбените могат да използват, за да си направят снимки за спомен от наближаващия празник на виното и любовта – Свети Валентин (Трифон Зарезан).
Към сърцето водят стъпалата на площад “Централен”, които са превърнати в разказ за любовта с част от едно от писмата на Лора до Яворов.
И тъй като любовта и виното най-често вървят ръка за ръка, то ракитовци традиционно ще изберат и своя “Цар на виното”.
Организатор на празника е Църковното настоятелство, а началото ще бъде дадено на 12 февруари в 12.30 часа. Преди това ще бъде извършено ритуално зарязване на лоза пред камбанарията в църковния двор, а за настроението ще се погрижи маестро Никола Янев – Чоли. В надпреварата за най-доброто вино ще се включат местни производители, а председател на журито ще бъде Христо Тричков – дипломиран сомелиер.
Читалище „Будилник“ също подготвя празнична програма. Датата е 14 февруари. Часът – 17:30. Мястото – City bar.
Ученици от 9, 10 и 11 клас ще четат любовните писма на големите автори от българската и световна литература.
„Любовните писма на великите личности“ ви очакват, за да поговорим за любовта.
На 11 февруари в 11 часа ще отворят и дървените къщички в центъра на Ракитово, от които ще можете да закупите червени рози за своята любима, балони и други дребни подаръци, да изпиете с любимия човек чаша топъл шоколад и да се насладите на шоколадови лакомства и ванилови сладкиши.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!