25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Църквата почита днес св. великомъченик Теодор Стратилат

curkva sv petka

Датата на мъченическата смърт на св. великомъченик Теодор Стратилат е 8 февруари, а на осми юни се празнува пренасянето на честните му мощи от град Хераклея в неговия роден град Евхаита.

Теодор бил назначен за стратилат (войвода) в гр. Ираклия край Черно море заради своята добродетелност и мъдрост. Много хора приели християнската вяра заради него, което не се харесало на императора и поискал от Теодор да се отрече от Бога. Вместо това той разрушил всички златни и сребърни идоли на императора и раздал парчетата на бедните. Заради дързостта си стратилатът бил хвърлен в тъмница, измъчван, ослепен и посечен пред очите на съгражданите си.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!