25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:30, 6 февруари 20231min

Криминална хроника

policia

Ракитово. В петък следобед полицаите извършили проверки в жилища на ловци на територията на гр. Ракитово. В дома на 44-годишен мъж от родопския град униформените открили 95 боеприпаса за ловна карабина без той да има надлежно разрешение за това. При инспекцията на жилището на неговия 65-годишен баща органите на реда открили още незаконно съхранявани 111 малокалибрени патрона. Освен това в разрез с изискванията на закона бащата съхранявал в къщата си законно притежаваната ловна карабина на своя син. Извършена е и проверка в жилището на 40-годишен ракитовец. Установено било, че оръжието на мъжа се пренася от друг негов съгражданин без да има разрешение за това. Оръжията и боеприпасите открити по време на проверките са иззети. По случаите са образувани две досъдебни производства и още толкова преписки. Проверките ще продължат и на територията на останалите населени места обслужвани от РУ-Велинград и участъка в Ракитово.

Панагюрище. Снощи в полицейското управление в средногорския град се получила информация, че 23-годишен мъж от Панагюрище е отишъл в жилището на баба си и дядо си и ги заплашва. На адреса незабавно бил изпратен полицейски екип. Униформените установили, че младият мъж е в дома на 66-годишния си дядо и 64-годишната му баба. Така той се оказал в нарушение на решение на Районния съд в Панагюрище да не приближава възрастните си роднини. Съдебният акт бил наложен съгласно Закона за защита от домашното насилие. Това дало основание на полицаите да задържат мъжа за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство.

Звъничево-Братаница. През нощта срещу трети февруари на пътя между пазарджишките села Звъничево и Братаница възникнал скандал между две групи с младежи. В резултат на свадата били потрошени стъкла, огледала, фарове и стопове от три леки автомобила, с които се придвижвали участниците в свадата. На местопроизшествието пристигнали дежурни автопатрули и служители от сектор „Криминална полиция“ при полицейското управление в Пазарджик. Така органите на реда установили, че автори на посегателствата са двама 20-годишни жители на село Братаница и 18-годишен тийнейджър от гр. Септември. На мястото е извършен оглед, образувани са досъдебни производства.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!