03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Брацигово: Обявиха правилата за закупуване на дърва за огрев

durva izsichane

Брацигово. Общинска администрация град Брацигово уведомява жителите на община Брацигово, че от 26.01.2023г. /четвъртък/ могат да се подават заявления за закупуване на дърва за огрев от временен склад на ТП на ДГС – Пещера. Всеки жител, желаещ да подаде заявление за включване в списъците за закупуване на дърва за огрев може да подаде същото, както следва:

–          на фронт-офиса в сградата на община Брацигово;

–          в кметствата на населените места в община Брацигово.

    Заявленията се подават по постоянен адрес на заявителя. Всеки заявител може да заяви до 5 (пет) куб. м. дърва за огрев. Съгласно разпоредбите на чл. 71, ал. 9 от Наредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост, и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти, приета с Постановление № 316 на Министерски съвет от 2011г., в списъците се вписват трите имена, постоянният адрес на не повече от един член на домакинство, както и количеството дървесина, което той желае да закупи, съобразно допустимия обем.

Съгласно писмо с вх. № 63-03-6/18.01.2023г. от Директора на ДГС – Пещера, цената на един пространствен куб. м. от временен склад е:

–          иглолистни дърва – 51.84 лева с ДДС;

–          широколистни меки – 58.08 лева с ДДС;

–          широколистни твърди – 72.60 лева с ДДС.

 

   Лицата, желаещи да закупят дърва за огрев от временен склад на ТП на ДГС – Пещера сами организират и за собствена сметка транспортирането на дървата за огрев.

     Предстои среща между ръководството на Община Брацигово и представителите на фирмите за определяне цената за транспортирането на дърва за огрев.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!