29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Февруари: Много сняг и температури от минус 14, до плюс 16 градуса

skiori

Има голяма възможност на някои места в страната температурите да бъдат по-високи от нормата за месец февруари.

Скиорите трябва да бъдат спокойни, защото в планините снежната покривка ще бъде удобна за ски спорт.

В Южна България и ниските полета няма да се натрупва голяма снежна покривка. Същото, обаче няма да се отнася за западните полета на България. Там ще има дълготрайна снежна покривка и температурите ще бъдат доста ниски. В североизточната част на страната също ще има снежна покривка и то дълготрайна с ниски температури до минус 10 минус-минус 14 градуса. Средните температури за месец февруари 2023 година за високите полета на България и за северните части на страната ще бъдат между минус седем до плюс 3-4 градуса, а в южната част на страната и по Черноморието, температурите ще се движат между минус три до плюс пет градуса.

В планините температурите ще са между минус 14 – до минус 7.

Най-ниските температури за месеца очакваме да бъдат между минус 12 до минус 15 градуса, а при ясно и тихо време те могат да паднат до минус 18 градуса. Подобни температури очакваме за второто десетдневие на месеца.

На някои места в страната, температурите ще достигат до 8-12 градуса. В някои области очакваме да достигнат до 16 градуса. Такива температури се   прогнозират  през третото десетдневие на месец февруари 2023 година.

През първото десетдневие очакваме топло време и дъжд. Температурите  ще се задържат необичайно високи за този период от годината, а по високите полета на страната,  дъждът ще преминава в сняг. Повече валежи ще се наблюдават през втората половина на февруари, тогава ще има и понижение на дневните температури, а между 18 и 24 февруари очакваме много студено време и тогава температурите ще се доближат до обичайните за месец февруари. Силни снегове очакваме във високите полета на западна България, а към края на десетдневието температурите ще паднат още: очакваме да стигнат до минус 8 – минус 10 градуса.

През третата десетдневка на месец февруари 2023 година започва затопляне. През този период очакваме превалявания от дъжд като по-високите полета на страната, той ще преминава в сняг, но този сняг няма да направи големи снежни покривки.

В края на февруари ще настъпи още по-голямо затопляне на времето и ще се почувства първия полъх на пролетта.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!