08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:05, 17 януари 20231min

Криминална хроника

police

Пазарджик. В РУ-Пазарджик била получена жалба от 39-годишна жена от Пазарджик. Тя се оплакала, че от приют за кучета в пазарджишкото село Мало Конаре била извършена кражба на ловно куче. При проведеното разследване от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик било установено, че автор на кражбата е 82 годишен мъж от Пазарджик.

Пазарджик. Криминалисти от полицейското управление в областния град са установили самоличността на гастрольор извършил две домови кражби. С помощта на техническо средство мъжът разбил входните врати на два апартамента в областния център. От там извършил кражби на сумата от 9 200 лева и златен накит с тегло около 14 грама. Екипи от сектор „Криминална полиция“ установили, че неканеният гост всъщност е 54-годишен мъж от софийското село Мировяне. Понастоящем апашът е задържан на територията на друга областна дирекция за извършени от него подобни престъпни посегателства.

Пазарджик. Криминалисти задържаха дилър на наркотици. В акцията по задържането му са участвали и колегите им от полицейски участък „Изток“. В петък екипите извършили претърсване в къща обитавана от 32-годишен жител на пазарджишкия квартал „Изток“. Вътре органите на реда открили полиетиленов плик със суха зелена листна маса, както и още 53 по-малки пликчета със същото съдържание. Намерена е саморъчно свита цигара, блистер с таблетки от забранено за свободна продажба лекарствено средство, електронна везна и близо 100 празни пликчета подготвени за разфасоване на дрога. При направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Общото количество на намерената дрога е близо 70 грама. Дилърът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а наркотиците и останалите прибори и консумативи за тяхното разпространение са иззети. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

Септември. Полицаи са задържали 32-годишен криминално проявен мъж от септемврийското село Карабунар. Той отмъкнал сумата от 150 лева от жилището на 82-годишна своя съселянка. В РУ-Септември била депозирана жалба от 42-годишен мъж, собственик на вила в района на Белово. От имота му неизвестни откраднали тонколона, двигател за моторна лодка, туристически котлон и няколко бутилки с алкохол. Полицаи от участъка в Белово установили, че извършителите са 38-годишен мъж от Септември и негов 13-годишен съучастник.

Велинград. 38-годишен жител на Велинград е разобличен от пазарджишки криминалисти за извършена от него кражба в края на ноември на неголяма парична сума от лоби бар на хотел в Пазарджик.

Велинград . На една от улиците в курорта автопатрул при РУ-Велинград бил спрян от притеснен 25-годишен жител на курорта. Той обяснил на полицаите, че покрай него преминал лек автомобил „Киа“. От возилото слезли двама мъже, които той познавал. Те му нанесли побой и отмъкнали мъжката му чанта с намиращите се вътре лични документи и дебитни карти. След нападението двамата се оттеглили отново с леката кола. Униформените действали незабавно, настигнали и спрели возилото, след което спипали грабителите. Оказало се, че това са 42-годишен мъж и негов 18-годишен съучастник и двамата от велинградския квартал „Анезица“. „Дуото“ е задържано в ареста, а по случая е образувано досъдебно производство.

Пещера. Криминалисти от РУ-Пещера пък заловили 35-годишен пещерец, който откраднал строителни материали, инструменти, електрически уред на готвене и дрехи от жилището на 49-годишна жена.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!