30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Усложнена грипна обстановка в Пазарджик

dete

Пазарджик. Грипната обстановка в Пазарджик е усложнена.

От вчера капацитетът на детските отделения в многопрофилната болница е изчерпан.

От РЗИ разпоредиха децата да бъдат поемани от частните заведения, но там лечението на деца като вид дейност е ограничена.

Преди да бъде обявена грипна епидемия в страната не могат да се разкриват допълнителни легла, каза директорът на здравната инспекция в Пазарджик д-р Димитър Савов.

„Изпратихме писма до всички лечебни заведения, където има детски отделения, да поемат потока, както и до Центъра по спешна медицинска помощ. Тъй като в момента няма обявена епидемиологична обстановка централно, не може да направим заповеди за корекция на легла. Ако има централно обявена епидемиологична обстановка, тогава се взимат мерките.

Ние сме ги предупредили, даже и днес ще им изпратя писма малко превантивно да си преразгледат плановете за борба с грипа, с Covid-19, които имат лечебните заведения, за да имат готовност, защото това може да ни изненада всеки момент.

По време на ковида бяхме въвели система, в която всяко едно лечебно заведение си вкарва данните – колко свободни легла има. Сега такава система никой не използва вече, тъй като тя беше специфична за ковид. Тази ковид система може да бъде преобразена – да не е ковид, ами грип. Всичко върви след една заповед централна“, каза д-р Спасов.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!