02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков5:42, 10 януари 20231min

Метеорологична прогноза

duzhd

Проливни валежи от дъжд се очакват в почти цялата страна днес. В 17 области е обявен жълт код за потенциално опасно време, а в други три кодът е една степен по-висок, оранжев – заради значителни валежи и силен вятър.

„Оранжевите“ области са Смолян, Кърджали и Хасково. Там се очакват количества до 40-50 mm. В Кърджали и Хасково ще духа и силен вятър от юг-югоизток с пориви до 22 – 24 m/s. Силен вятър се очаква и в Ямбол, където кодът е жълт.

Предупредителен код няма единствено в областите Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна и Бургас.

Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°,  максималните ще са в широки граници – от 4°-5° на места в Западна България до 12°-13° в източната половина от страната.

Над Западна България ще завали още през нощта срещу 10 януари. През деня валежите ще са значителни на места в Западна и Централна България. В централните райони на Южна България са възможни и гръмотевици. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен юг-югоизточен вятър.

След обяд в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен; ще бъде умерен до силен и ще нахлува студен въздух. Към вечерта, със застудяването, във високите полета на Западна България и в западната част на Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 800-1000 метра от дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който след обяд в масивите от западната половина на страната ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието също ще бъде облачно, около и след обяд с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!