04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Спечелен проект за още по-зелен двор в ДГ „Деница“

Пещера. Детска градина „Деница“ изготви, кандидатства и спечели проект, организиран от Община Пещера на тема: „Здравословен и красив живот за нашите деца“.
Целта на проекта е постигане на красива, екологично чиста, пъстра и благодатна градина, за децата на детското заведение.

 

Според Верка Климентова – директор на ДГ „Деница“: „Екологичното възпитание е важна част от възпитанието на децата и основен приоритет в педагогическата дейност. Ние осъзнаваме, че европейското бъдеще на България е невъзможно, без повишаване на екологичната култура на населението и най-вече на подрастващите“.

С отпуснатите средства, бяха предвидени и закупени декоративни растения и храсти, специализирани детски уреди и пособия, подхранваща торфена смес и напоителна система. Проведоха се дейности по засаждането, като за тях засвидетелстваха малките помощници- децата на ДГ „Деница“, служители и родители. Предстоят процедури по отглеждане, поддържане и грижи, като същевременно ще се работи, върху естетическа, нравствена и трудово-възпитателна култура у децата.

Директор Климентова, добави: „Благодарим на Община Пещера, за възможността, която ни предостави, да участваме по проекта. Благодаря на най-младото попълнение в детската градина- Екатерина Бурова, за работата по изготвянето на проекта. Благодаря на служителите и родителите, подпомогнали реализирането му. Мотивирани сме, все така активно, да разработваме и кандидатстваме по проекти,
благоприятстващи развитието, работата и разгръщане потенциала на децата.“


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!