29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков23:46, 3 декември 20222min

Мърляци нашариха Сахата

sahata nadpisi

Пещера. Злосторници оставиха свой „подпис“ върху часовникота кула в града. Неграмотниците на безвремето решили да увековечат пъклените си помисли ще останат на „тъмно“, въпреки щенията си. Имената им обаче, ще бъдат огласени. За срам.  Прочие, пъстрите краски и камерите на историческото място станали място на написаното, насочиха органите на полицията към вероятния извъшител.

Вандалските надписи са отстранени.

Имената на стената на СРАМА ще добавим за поука. За да попитаме КАКВА Е ЦЕНАТА.

Общината изрази възмущението си от този акт на вандализъм. И обеща, че няма да толерира подобни прояви.

От там напомнят, че паметникът е историски  и ОБЕДИНЯВА ИДЕЯТА ЗА ЕТНИЧЕСКА ТОЛЕРАНТНОСТ.

Peshterapprim припомня, че на 7 октоври Кметът на Общината запозна проф. Минеков с идеята фасадата на емблематичното място да придобие нова визия. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов сключи договор с Министерство на културата за финансова подкрепа за „Фасадна и друга реставрация и консервация на Стария часовник в Пещера”.

Стойността на договора е 116 892,94 лв. Община Пещера осигурява средства в размер на 51 067,25 лв. за инсталиране на художествено осветление.
Снимка : peshteraprim
Целта е да се извършат дейности по опазване на архитектурно-строителния паметник на културата, в резултат на което ще се запази автеничния му вид, а новата осветителната инсталация ще допринесе и за атрактивния му вид.
Сградата е с важно значение за местната общност и за развитие на регионалния туризъм.
Реализирането на проекта ще допринесе и за по-добрия облик на града както за гостите, така и за жителите на града.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!