24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов : Община Пещера се отнася с отговорност към проблемите на хората с увреждания

praznik hora s uvrezhdania.....

Пещера.  Участие на хората с увреждания в достъпен и устойчив град. Под това мото премина срещата на членовете на Общинската организация на хората с увреждания в Пещера, посветена на 3 декември Международен ден на хората с увреждания.

Снимка : peshteraprim

340 са членовете на организацията, обединени в желанието си за  по-добри условия за независим живот, достъпна публична среда, преодоляване на бедността и социална изолация.

Снимка : peshteraprim

„Днес не е ден за празник, днес призоваваме да се разбере, че човекът с увреждане не е човек, който не може да се труди пълноценно. Ние сме тук. Участтваме активно в живота на града и сме част от обществения живот.“, каза председателката на организацията Дафинка Василева.

За да покаже своята ангажираност и съпричастност към тази част от обществото на срещата дойде кметът на Пещера Йордан Младенов. Той пожела на присъстващита силен дух, повече усмивки и добруване. За доброто настроение се погрижи ВГ „Горски теменужки“ с худ. ръководител Рашко Тилев. Гостите се забавляваха с изненадите приготвени от ръководството на клуба.

Снимка : peshteraprim

По- рано през деня Йордан Младенов публикува свое обръщение в социалната мрежа по повод събитието :

Скъпи приятели,
3 декември е Международен ден на хората с увреждания, в който се обръщам към всички вас с най-искрени и топли пожелания! Искам да ви уверя, че Община Пещера се отнася с отговорност към проблемите на хората с увреждания. В своята дейност местната администрация се обявява в защита правата на тази уязвима група у нас. Наша задача и отговорност е да се осигури достъпна среда за тази социална група.
Като Кмет на Пещера, Радилово и К. Димитриево се ангажирам да предприемам необходимите действия и мерки, за да се осигури изграждането и поддържането на достъпна архитектурна среда.
Разширихме дейността на социалния патронаж, осигурихме специализирани автомобили за превоз, създаваме още по-добри условия в социалните центрове. Предстои да се свърши още много, защото сме ви длъжни. За да изпълним изискванията са необходими съвместните усилия на държава и общество, на всички заинтересовани страни.
Днес ви пожелавам повече вяра, усмивки и житейска радост! Нека има повече радостни моменти, по-малко болка. Повече разбирателство и уважение! Продължаваме. Заедно !“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!