08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В ПГХВТ „Ат. Ченгелев“ се учат : Какви възможности дават съвременните технологии и интернет

uchenici internet at chengelev.

Пещера. В Часа на клас, в 9.а и 9.б класове, на училище “ Ат. Ченгелев“ с класни ръководители Елена Божкова и  Елена Гюзелева, бе представена актуалната тема „Кибер тормоз“.

Гости бяха представителите на Община Пещера Златка Златанова и Рамадан Абазов. С много емоция и енергичност, още с първите си думи, гост-лекторът ни г-жа Златанова грабна учениците. Направи мигновен контакт с тях и на достъпен език представи изключително сериозната материя. Говориха за опасностите, за местата, където може да се получи информация и съвет по темата, как да се подаде сигнал, когато констатираме незаконно или вредно поведение и други въпроси, за които човек, „потопил се в мрежата“, не винаги се замисля.
Г-жа Златка Златанова показа и най-краткия път за достъп до информация по темата, предоставяйки линкове от специализираните сайтове: https://www.safenet.bg/bg/ – Българският Център за безопасен интернет и http://pomislipredi.net/tvoqt-parvi-pat.html , в който се казва:
Помисли преди да изпратиш! Помисли преди да приемеш! Помисли преди да опиташ! Помисли преди да се довериш! Помисли!
Часът ще е с продължение. Сигурни сме в това. Всеки клас в училището ни ще изслуша тази така актуална лекция. Именно с тази идея отправихме нова покана и гостите ни обещаха, че с удоволствие ще се отзоват.
Благодарим им за днешното гостуване!

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!