25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

13 ученици успешно завършиха обучението си по английски език

uchenici sertifikat angliiski ezik

Пещера. 13 ученици от квартал „Пирин “ и „Луковица“ град Пещера успешно завършиха обучението си по английски език по проект „Стъпка към успеха:достъп до английски език за млади хора в ромската общност 3“ – обучение по английски език за младежи в неравностойно положение.

Снимка : peshteraprim

Сертификатите на завършилите ученици бяха връчени от кмета на община Пещера Йордан Младенов, той поздрави учениците за постигнатите успехи и резултати по време на обучението и благодари на родителите за оказаната подкрепа.

Снимка : peshteraprim

„Радвам се, че усвоихте един език, който отваря нови врати пред вас. Въпреки това се надявам да обичате страната си и да останете тук, за да живеем и работим в нашата Пещера. Нека това ново начало ви донесе още нови хоризонти, които трябва да покорите! Пожелавам успехи, здраве и щастие!“, каза Младенов пред аудиторията в залата.

Заместник -кметът Елена Рядкова, поздрави и приветства учениците и родителите им,като пожела бъдещи стъпки към успеха.

Снимка : peshteraprim

Обучението се осъществи в рамките на програмата Стъпка към успеха 3“, финансирана от Тръст за Социална Алтернатива/Trust for Social Achievement. В курсовете по английски са включени над 100 мотивирани гимназисти от ромски произход от Пещера, Лом, Кюстендил, Ловеч, и Сливен,които са обучавани от трима български учители по английски език и над 10 американски доброволци от #Fulbright.

Снимка : peshteraprim

Курсовете по английски език са хибридни и се организират съвместно с партньорите на ТСА по места. Проектът се изпълнява в партньорство със Сдружение „Ларго“-Кюстендил . Председателят на Сдружение „Слънце за всеки“ Юксел Яшаров, връчи благодарствено писмо на Величка Василева -директор на ОУ „Любен Каравелов“ и изказа благодарности за оказаното съдействие и подкрепа за мотивацията на родителите и учениците за включването им в обучителните курсове по английски език.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!