25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Васил Величков със своя изложба в Пещера

vasil velichkov izlozhba....

Пещера. 96 са заснетите кадри, включени в изложбата, която е подредена в ХГ „проф. Веселин Стайков“. Сред тях могат да се видят културни и природни забележителности на Пещера, много детски лица и усмивки. ​Фотоизложбата предизвика голямо любопитството на съгражданите ни.

Снимка : peshteraprim

На откриването дойдоха кметът на общината Йордан Младенов, неговата заместничка Елена Рядкова, общественици, колеги, приятели и гости.

Снимка : peshteraprim

Васил Величков е роден през 1948 г. в гр. Пещера.
През 1966 г. завършва ССТ „Ат. Ченгелев“, където рисува стенлистове . Принадлежи към голямата група на художниците – самодейци в община Пещера.  Васил Величков успява да посвети голяма част от платната си на родния град като рисува Музея, Старата поща, Дъговия мост и други.

Снимка : peshteraprim

Пейзажите му са изпъстрени с богатството на цветове, в който се долавя различно настроение. Той рисува планината, водата, полето, за да му напомнят за родния край.
Творчество на Васил Величков е поредното доказателство за силата на традиционната пещерска школа. Неговите картини в съчетание с ярки цветове постигат висок емоционален ефект, носят на зрителите неповторим колорит.

Снимка : peshteraprim

Първата изява на художника е през 1975 г. с картината „Учителка „на обща изложба на пещерските художници.
Награди :
2007 г. -Годишна награда на Община Пещера
2009 г. -Грамота по -случай 40 -та годишнина на Клуб „Петър Стайков “


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!