16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Подписка в защита на отстранения кмет на Ракитово

holyanov kmet rakitovo

Ракитово. Жители на Ракитово организираха подписка в защита на отстранения преди дни кмет на общината Георги Хюлянов. Правомощията му бяха прекратени от общинската избирателна комисия, след като проверка доказа, че той е собственик на три фирми. За днес е организиран и протест в защита на Георги Хюлянов.

Справка в Търговския регистър и в Агенцията по вписвания показва, че Георги Хюлянов е едноличен собственик на капитала на три търговски дружества с предмет на дейност-дърводобив, търговия и хотелиерство. Въпреки това Кметът на Ракитово твърди, че отстраняването му е незаконно, тъй като не е, нито управител, нито търговски пълномощник на въпросните фирми. Проверка обаче установи, че след избора му за Кмет на общината през юли тази година, като управител на дружествата е вписана съпругата на Хюлянов, Сузана Хюлянова.

Предстои Общинския съвет в Ракитово да избере временно изпълняващ Кмет на Общината. За 16 часа е предвиден протест пред сградата на Общинската администрация. Георги Хюлянов, който е син на предишния, също предсрочно освободен кмет на общината Костадин Хюлянов разпространи позиция, че ще ожалва решението на Общинската Избирателна Комисия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!