19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Деца от детските полицейски управления гостуваха на „колегите“ си в Пещера, Панагюрище, Септември и Пазарджик

deca policeisko upravlenie peshtera

Пазарджик-Пещера. Деца от детските полицейски управления в областта гостуваха на полицаите от управленията в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Септември. Униформените от РУ-Велинград пък от своя страна посетиха учениците в училище и на място ги запознаха с полицейската професия.

През изминалата седмица и във връзка с Професионалния празник на българските полицаи 8-ми ноември, децата от детските полицейски управления в региона гостуваха на органите на реда. Доброволците се срещнаха отблизо със служителите на охранителна и криминална полиция, посетиха оперативните дежурни части, местата за задържане на непълнолетни.

От своя страна униформените ги запознаха с униформата на българския полицай, помощните средства, оборудването и патрулните автомобили. Разясниха им рисковете на полицейската професия, както и огромното удовлетворение от това да работиш в името на хората.

Учениците имаха възможност да задават много въпроси, да се докоснат и лично да изпробват бронежилетки, каски, щитове, палки, които са важна част от полицейското оборудване.

С радост органите на реда установиха, че децата добре познават отличителните знаци на полицаите, правилата за безопасност на улицата и правилното поведение в случай, че станат свидетели на престъпление или нарушение на обществения ред.

През месец октомври на територията на Област Пазарджик стартира Националната превантивна програма „Детско полицейско управление“.

Това е четвъртата група от деца, която ще премине през двугодишно обучение по тази програма.

В рамките на региона участват общо 116 ученика от трети клас обособени в пет детски полицейски управления – НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ гр. Септември, ОУ „Христо Ботев“ гр. Велинград“, ОУ „П.Р.Славейков” гр. Пещера и ОУ  „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!