25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Къде какво кълве по родните водоеми към 2 ноември

riba mrezha

ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“

Белите риби бавно, но сигурно излизат от анонимност и се включват в играта. За това споделят хора от „постоянното присъствие“ в последните дни. Хващани са хищници с джи­гов риболов и силиконови имитации, но в хода на деня се е налагало многократно да се импровизира с цветовете на си­ликонкките. Както казват зевзеци, белите риби на „Жребеца“ са с висше образование и винаги е трудно да се намери път към тях.

ЯЗОВИР „БАТАК“

Към 2 ноември голямата есенна костуриада на яз. „Батак“ про­дължава. В поредицата спокойни и слънчеви дни от мина­лата седмица по бреговете около стената имаше засилено рибарско присъствие, а и доста лодки влизат и се закотвят в дълбока вода. От тях ловят в отвес, като ползват и живи рибки за стръв, и разни имитации. Преобладават костури от средна големина, а понякога приятно изненадват и дос­та едри „тупалки“. От брега залагат и въдици на тапа – за щука. Плитчините почти навсякъде са опасани от слой тре­ви.

ЯЗОВИР „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ“

Няколко прилични сома в диапазона от 10 докъм 20 кг се извадиха от язовира през последните десетина дни. Даже за някои от тях обявиха бомбастични заглавия в местни медии за хванати огромни риби. Е, с оглед възможностите за израст­ване на сома е уместно да сме по-умерени в такива опре­деления. На язовира все още има и биваци на шаранджии, които също се отчитат с по някоя хубава риба, вероятно като финални акорди за сезона.

ЯЗОВИР „ТИЧА“

Мирните риби, които доскоро забавляваха рибарите (кара­куди, платики, бабушки), към 2 ноември вече се отдръпват. Сега е време за хищници. Хванаха се първи бели риби на джигови примамки, замятат и от брега, на дъно с живи рибки за стръв, което по­някога дава изненадващо добри резултати. Има и костури, но сякаш популацията им в този язовир не е чак толкова голяма. Нивото спада, но все още не е стигнало критични стойности.

ЯЗОВИР „ОГНЯНОВО“

Ефектна серия от едри кефали са направили софийски рибари, ловили на плувка в дълбок участък на левия бряг, ако се вземе стената за отправна точка. В добавка са хвана­ли и доста костури – на бели червеи, като в хода на деня са стреляли по малки дози личинки. Бодливците са от средни до дребни, но такива са там през последните години. Каракуди­те вече са се покрили и не са реагирали. Имало е и няколко лодки на тролингисти, но елитни хищници не са намерили.

РЕКА МАРИЦА

Заради задържалото се меко време през целия октомври ри­бата по Марица все още е пръсната и понякога локализирането й е трудно. Това за любителите на плувкаджийския риболов. Спинингистите все по-често се отчитат с добри попадения при търсене на хищници. Извадиха се и доста сомове по реката на­последък.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.slrb.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!