За председател на Върховната контролно-ревизионна комисия на организацията беше преизбрана Зара Клисурова.

Гости на конгреса бяха народният представител Стефан Мирев и бившият депутат Панайот Ляков. Поздравителни адреси до делегатите на VІ конгрес изпратиха кметът на Пазарджик Тодор Попов и  председателите на БЗНС – Илия Зюмбюлев и на ЗС „Александър Стамболийски“ – Спас Панчев.

Сред задачите на националното ръководство на партията  е изготвянето на Платформа с актуалните приоритети на земеделското движение днес.

Делегатите на форума на ПП Обединени земеделци заявиха подкрепа за народа на Украйна в битката за свобода, независимост и териториална цялост. „Настояваме за продължаване на усилията на международната общност за намиране на  мирно решение на конфликта“, записа в решенията си конгресът.

Обединени земеделци препоръчват да се работи за осигуряване на продоволствената сигурност и за енергийната независимост на България чрез диверсификация и разработване на добива от собствени енергийни източници.

От партията настояват за стимулиране и финансиране чрез европейските програми на производствата, които осигуряват висококачествени продукти, отговарящи на европейските норми и стандарти и са експортно ориентирани.