29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Батак започват дните на културно-историческото наследство

kukla batak nosia

Батак. В рамките на четири дни жителите и гостите на града ще могат да се запознаят с детайли от миналото на Батак и с местните обичаи.

Дните на културно-историческото наследство се провеждат за 17-та поредна година, като организатор е историческият музей в Батак.

Програмата ще бъде открита в 17 часа тази вечер с представяне на книгата „Колекция на християнското изкуство“. Преди 16 години музеят в Батак получава дарение на ценни икони и църковни принадлежности, които преди година са проучени от проф. Иванка Гергова. В книгата й са представени интересни факти за църковното изкуство не само в Батак, но и в региона.

Сред културните събития е и представяне на изложбата „Занаятите в живота на батачани“, като ще бъдат представени традиционни и нови занаяти, свързани с бита и творческите потребности на хората от този регион.

Любопитен момент е и награждаване на децата, участници в конкурса „Моята баташка кукла“, където малките творци представят традиционни местни носии. 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!