28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Районно мюфтийство – Пазарджик започва дарителска кампания за ремонт на джамията „Назър ага“

rayonno myuftiistvo

Пазарджик. Районно мюфтийство – Пазарджик започва дарителска кампания за набиране на средства за ремонта на историческа джамия „Назър ага“ в Пазарджик, която е построена през 1667 г.

Благотворителната инициатива беше обявена по време на среща между главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и имамите от Районното мюфтийство. По време на разговорите беше обсъдена подготовката и провеждането на инициативите „Седмица на джамиите“ и „Активният имам“.
В речта си главният мюфтия призова имамите да бъдат по-активни и отговорни към работата си.
 „Трябва да допринасяме повече за общото благо по примера на нашите предци, които са оставили след себе си десетки паметници, подобно на джамията „Назър ага“, където днес провеждаме своето заседание“, заяви д-р Мустафа Хаджи.
На срещата в Пазарджик районният мюфтия на Салих Халил, наместник районния мюфтия на Велинград Халил Ходжов, бившият районен мюфтия и настоящ ваиз Абдуллах Салих и имамите от областта представиха пред главния мюфтия програмата, с която ще отбележат „Седмицата на джамиите“ и ще запознаят общество с историята им.
В рамките на инициативата ще бъдат организирани панели в джамиите на гр. Костандово, с. Кръстава и с. Света Петка.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!