28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Златен дракон“ за з.м.с Димитър Вачков и м.с. Павел Тилев

raketomodelizam

Пещера. Двама състезателя от Ракетомоделен клуб Кондор-Пещера взеха участие в последната за сезона купа по ракетомоделизъм-Любляна 2022, състояла се на 15-16 Октомври в Словения. Това е най-масовата надпревара за купа, в която тази година участваха състезатели от 11 страни, 10 европейски и САЩ с над 70 участника.

От Българска страна участваха 8-състезателя от 4-ри български клуба, които сформираха отбори в различните класове. Състезателите на българския тим се представиха отлично, във всичките 5 класа на първенството, и завоюваха всички отборни първи места. Пещерските моделисти също се представиха достойно, като защитиха своя клас, в които са фаворити-копия на действителни ракети.

Снимка : личен архив

Първо място завоюва з.м.с Димитър Вачков с реалистичния полет на своя модел СОЮЗ ТМА-22, пред конкурентите участвали с Ариана и Сатурн, и получи трофей-Златният дракон.

Заедно с м.с. Павел Тилев, който участва с модел на Taurus tomahawk, завоюяваха 1-во място и в отборното класиране, и получиха още един трофей-Златният дракон за най-добър тим в този клас. Това бе един подобаващ завършек на спортния сезон за ракетомоделистите от България, включително и Пещерския тим.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!