28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Новите депутати се заклеха

narodno sabranie

Новите депутати от 48-ото Народно събрание положиха клетва в началото на тържественото си първо заседание в сряда. То беше открито от бившия културен министър и избран за народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов, който се оказа най-възрастен сред колегите си в пленарната зала.

Най-голямата група в новия парламент е на коалицията ГЕРБ-СДС, която спечели 67 депутатски места, следвана от “Продължаваме промяната” с 53-ма народни представители, ДПС – с 36-има, “Възраждане” – 27-ина, БСП – с 25-има, “Демократична България” – с 20-има и “Български възход” – с 12-има.

“Искрено се надявам 48-ото Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност и ключът е именно във вас”, обърна се от трибуната към новите депутати президентът Румен Радев.

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!