25 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Министър Минеков инспектира ремонта на Сахата

sahata remont minekov

Пещера. Министър Минеков инспектира осъществяващия се в момента ремонт на старинния часовник известен в града като Сахата. Той бе посрещнат от Йордан Младенов и д-р Николай Пенев. Тук пристигна и Трендафил Величков- областен управител, както и представител на фирмата изпълнител на ремонтните дейности.

Снимка : peshteraprim

Кметът на Общината запозна проф. Минеков с идеята фасадата на емблематичното място да придобие нова визия. Гостът получи информация какво ще бъде направено по кулата. Министърът обеща съдействие от страна на ресорното Министерство.

Снимка : peshteraprim

Средствата за реставрацията са отпуснати от Министерството на културата.

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов сключи договор с Министерство на културата за финансова подкрепа за „Фасадна и друга реставрация и консервация на Стария часовник в Пещера”.
Стойността на договора е 116 892,94 лв. Община Пещера осигурява средства в размер на 51 067,25 лв. за инсталиране на художествено осветление.
Снимка : peshteraprim
Целта е да се извършат дейности по опазване на архитектурно-строителния паметник на културата, в резултат на което ще се запази автеничния му вид, а новата осветителната инсталация ще допринесе и за атрактивния му вид.
Сградата е с важно значение за местната общност и за развитие на регионалния туризъм.
Реализирането на проекта ще допринесе и за по-добрия облик на града както за гостите, така и за жителите на града.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!