19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Радев свиква консултативна среща за войната в Украйна

prezidentstvo rb

В Президентската институция ще се проведе консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени последиците за сигурността, икономиката и социална сфера от ескалацията на войната в Украйна.

Участие в срещата ще вземат:

министър-председателят Гълъб Донев, заместник министър-председателят по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник министър-председателят по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министърът на отбраната Димитър Стоянов, министърът на енергетиката Росен Христов, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Асен Тутеков и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.

Руският президент Владимир Путин обяви в сряда частична военна мобилизация в Русия.

Президентството много внимателно следи всякакъв вид информации и Президентът ще реши нужно ли е свикването на Съвета за национална сигурност, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, коментарът и е по повод последните събития в Русия.

Риск за националната сигурност на България има, но пряка заплаха няма

България е член на НАТО и в системата на колективна отбрана ние добре се вписваме в член 5, това гарантира националната ни сигурност.

Така служебният министър на отбраната Димитър Стоянов коментира последните събития в Русия и отговори на въпроса дали е застрашена сигурността на България и НАТО.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!