19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Няма да има подвижни секции за заразени с Covid-19 и карантинирани

virus podvizhna sekcya glasuvane

Отделни подвижни секции за избиратели, заразени с Covid-19 или контактни на такива, няма да има за изборите на 2 октомври, тъй като няма обявена извънредна епидемична обстановка. Това гласи решение на Централната избирателна комисия.

Според него заразените или контактни на заразени с Covid-19 и поставени под задължителна изолация към датата на изборите избиратели ще могат да гласуват в населеното място, където са карантинирани.

Те ще може да дадат своя глас в подвижна избирателна секция, но само ако има такава, образувана за хора с трайни увреждания.

Болни от Covid-19 или карантинирани ще гласуват едва след като вота си в подвижната секция упражнят хората с трайни увреждания.

Кметът на общината или кметството в зависимост от броя на подадените заявления, определя със заповед времето за гласуване с подвижна избирателна кутия, като в рамките на изборния ден определят началото и края на гласуване на избирателите с трайни увреждания, време за окомплектоване на членовете с предпазни облекла, както и времето за гласуване на поставените под карантина и задължителна изолация.

При необходимост кметът на общината или РИК могат да поискат от ЦИК разрешение гласуването в ПСИК да започне в 5,00 ч. сутринта.

Поставени под задължителна карантина или задължителна изолация подават заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия до кмета на общината/района/кметството/ кметския наместник – в периода от 26.09.2022 г. до изборния ден включително. То се подава по един от следните начини: саморъчно подписано от пълномощник, по пощата, по факс , по електронен път през интернет страницата на общината.

Членовете на подвижната секционна избирателна комисия, в която са гласували и избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация получават като допълнително възнаграждение 50% от определеното.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!