24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Къде какво кълве по родните водоеми към 13 септември

ribar.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Зачестиха случаите към 13 септември на хващани щуки по язовира – и на спининг, и на жива рибка. Преобладават такива до кило-две, по-едри засега няма. Това е нещо като бонус след силните изяви на костура от края на август. Очевидно времето на хищ­ниците идва и към тях ще се насочва вниманието и занапред. От мирните риби се хваща по някоя каракуда и платика с дън­ни или фидерни въдици. Чува се и за извадени шарани, които обаче си остават рядка слука.

ЯЗОВИР „ГОЛЯМ БЕГЛИК“

Костури и то преобладаващо едри са ловили пазарджишки риболовци по обособените ръкави на родопския язовир. Живо­то рибе си остава най-атрактивната примамка, но и с грозд от червеи може да се натрупа актив. Даже тогава има шанс да се разнообрази улова и с някоя едра бабушка. И на този язовир се завъди щука, към която вече подхождат доста целенасоче­но. Все пак на съседния „Малък Беглик“ щукарите са повече. Вероятно има защо.

ЯЗОВИР „ОГНЯНОВО“

Рибарските биваци на яз. „Огняново“ към 13 септември се разредиха с приближаване на ес­ента, но все още има значимо присъствие по достъпните брегове. А идват хора и за еднодневен риболов. Каракудите продължават да са основна цел в полезрението на плувка­джиите. Костури също се ловят, даже в някои дни може да се стигне до интензивен риболов на бодливци. Повечето са от средна големина, но пък са много агресивни и се ловят без проблеми. Най-гладни са по вечерно време.

ЯЗОВИР „ЦОНЕВО“

Нивото продължава да спада и в приустиевата част откъм Чудните скали вече е доста плитко. Споделят за по-добри ри­боловни резултати в района под с. Аспарухово и в близост до стената, където има солидни дълбочини. Ловят се основно платики и бабушки, като фидерните въдици определено да­ват по-добри резултати. Костурите вече излязоха от лятната летаргия, но все още са пръснати и трудно се локализират.

РЕКА ИСКЪР

Доста размътена течеше реката при валежната вълна от началото на месеца. Оттече се, поизбистри се, но се задър­жа с високо ниво, което определено оказва влияние на ри­болова. В най-долното течение залагат въдици за шаран с променлив успех. Чува се за извадени сомове по вировете при Кунино и Реселец. По завирените участъци на ВЕЦ-ове­те може да се получи интересен риболов на плувка с „ша­рена риба“.

РЕКА ЯНТРА

Сомовете като че ли се размърдаха, след едно доста по­стно откъм изяви лято. Идват вести за хващани хищници при Долна Оряховица, Върбица, Драганово, Крушето. Само че преобладават сомчета докъм 5-6 кг, по-големите са трудни за надхитряне. Шарани също ловят по реката и този факт няма как да не се отбележи. Янтра обаче си остана маловодна и почти не се повлия от падналите дъждове в страната. По ко­рекциите сега няма нищо интересно. Само от Куцина споде­лят за хващани прилични каракуди.

 

 

 

 

Източник : / https://www.slrb.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!