08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:52, 15 септември 20221min

В. Василева : Нека силата на знанието ни води напред и нагоре

ou l karavelov 15 09 22

Пещера. На 15 септември ОУ „Л. Каравелов“ отвори врати за новата учебна 2022/203 година. Учебната година стартира с 297 ученици, 19 от които са първокласници. За образованието на възпитаниците на школото ще се грижат 28 учители.

Снимка :peshteraprim

Училищната среда е приведена в пълна готовност за присъствени учебни занятия на учениците, съгласно нормативните изисквания на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Традиционно, началото бе поставено с тържествено посрещане на училищното знаме. Програмата продължи с талантливите възпитаници на ОУ, които с песен приветстваха първокласниците и направиха деня още по-специален.

Снимка :peshteraprim

С вълнение и гордост Величка Василева- директор на училището каза :

„Заставам зад вас като директор и го правя с любов и вълнение, защото ми е ценно и скъпо както миналото, така и бъдещето на това училище. Знам каква отговорност лежи на моите плещи и на плещите на моите колеги. Предстои ни едно ново начало, за да се радваме на добри плодове през следващите години. “

Василева подчерта, че първостепенна задача на ОУ „Л. Каравелов“ е да подготви за живота млади хора, които умеят да общуват, да тъсят и откриват сами нужните знания, да се справят с проблемите в учебната, професионалната и житейска ситуация.

Снимка :peshteraprim

Гост на тържеството беше Гълъбина Карамитрева- зам-кмет в Община Пещера. Тя пожела на младите пещерци да бъдат здрави, успешни и добри ученици. „Полагаме усилия да оправдаем доверието ви,  предлагаме безопасна и уютна среда, модерно образование, възможност да се докоснете до богатстото на учението.  Вярвам, че е възможно семейство, училище и Община да се грижим за децата ни, за да се реализират в живота“, каза Карамитрева. Бяха поднесени поздравителни адреси от кмета на общината Йордан Младенов и д-р Николай Пенев- председател на местния парламент.

Ръководството и екипът на ОУ „Л. Каравелов“ пожелава на всички ученици от града :“Нека да е здрава, успешна и ползотворна Новата 2022/2023 учебна година!“


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!