29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Биовет“ АД обявява третото издание на конкурса „Пещерските будители“

konkurs knigi

Пещера. От първия учебен ден, 15 септември, до 25 октомври (финал) 2022 г. всички ученици от община Пещера могат да се включат в надпреварата за спечелването на призовите места в третото издание на конкурса „Пещерските будители“, който бе създаден от „Биовет“ АД за насърчаване на творчеството в училищата на община Пещера.

За участие в конкурса се канят всички ученици от община Пещера, които са на възраст от първи до дванадесети клас.

Избраната от преподавателите, по БЕЛ и изобразително изкуство от местните училища, тема за тази година е „Хората от моя роден град“.

Целта на конкурса тази година е да бъдат издирени и показани съвременните пещерски будители  – вдъхновяващи личности от града, те може да са учители, лекари, инженери, художници, фотографи, писатели, свещеници и всички интересни хора, които служат за пример в обществото.

Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в три възрастови групи:

Първа група: 1- 4 клас

Втора група: 5 – 7 клас

Трета група: 8 – 12 клас

Конкурсните работи ще бъдат оценявани по следните критерии:

А/ За приказка, разказ и стихотворение /есе ще се пише само от третата възрастова група/

– писмена грамотност

– лично отношение по темата

– спазване на темата

– богатство на изразните средства

Конкурсните работи трябва да бъдат написани на ръка за децата от 1 до 4 клас, останалите ще представят текстовете си набрани на компютър.

Б/ За рисунка:

– композиция

– пластичност

– цветова хармония

– изразителност

– вид на изразните средства

В/ За фотография:

– композиция

– пластичност

– цветова хармония

– изразителност

– вид на изразните средства

Форматът на рисунките трябва да бъде 35/55 см., на кадастрон. На снимките 20/30 на фотографска хартия.

Всеки от участниците има право на участие с две работи. Те трябва да бъдат поставени в голям непрозрачен плик,  на гърба на рисунката и фотографията всеки участник трябва да напише ръкописно името, възрастта и училището, от което е. Същото важи и за писмените работи.

Жури, в състав: Ивана Петкова, художникЦветана Дашинова, литераторЦветана Чучева, литераторЗлатка Златанова, представител на Община Пещера, литератор и Добромир Тетереков, фотограф ще оцени конкурсните работи по шестобалната система.

Във всяка от категориите и възрастовите групи ще бъдат връчени по три парични награди, като за първо място наградата е 150 лв., за второ – 100 лв., за трето – 50 лв. Наградният фонд е осигурен от „Биовет“ АД.

Конкурсните работи се събират в срок до 25 октомври 2022 г. в училищата на участниците.

На следващия ден те ще бъдат предоставени на членовете на журито за оценка, а наградите ще бъдат връчени в Деня на народните будители.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!