26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Преди 44 години М. Горбачов посещава Пещера

mihail gorbachov

Последният съветски президент Михаил Горбачов, който почина във вторник в Москва на 91-годишна възраст, ще бъде погребан на 3 септември, в събота. Това съобщи Дневник, позовавайки се на руските информационни агенции, които са цитирали дъщерята на Горбачов Ирина и говорител на неговата фондация.

Останките на Горбачов ще бъдат изложени в Колонната зала в Дома на съюзите в центъра на Москва, на същото място, където тялото на Йосиф Сталин беше изложено за поклонение след смъртта му през 1953 г., пише Ройтерс.

След това Горбачов ще бъде погребан на централното Новодевичево гробище, съобщи агенция ТАСС, цитирайки Владимир Поляков, прессекретар на Фондация „Горбачов“.

Знаете ли, че: 

Михаил С. Горбачов е гостувал в Пещера на 2 март 1978г.

Идва с гостуващата в Пазарджишка област делегация от Ставрополския край на Съветския съюз по случай 100 години от Освобождението на България. Гостите са посрещнати на площада пред училище „П.Р.Славейков“ със слово на Борис П. Пиринчиев- секретар на ГК на БКП.

По това време Горбачов е член на ЦК на КПСС и първи секретар на краевия комитет на КПСС и е придружен от Всеволод С. Мурахановский- първи секретар на Областния комитет на Карачаево- Черкезка област, Г. Г. Старшиков- първи зам.-председател на краевия ИК и председател на краевото общество на съветско-българска дружба и др.

Членовете на делегацията се разписват в почетната книга на Градския народен съвет. Заминават за Батак.

 

Източник : Енциклопедичен речник Пещера, автор : Анастас Б. Пунев

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!