24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:43, 29 август 20221min

Криминална хроника

police

Пазарджик. Катастрофа е станала в събота рано сутринта на кръстовище в областния град. 68-годишна велосипедистка от Пазарджик се е блъснала в задния десен калник на «Пежо», управлявано от 50-годишна нейна съгражданка. Пострадалата е настанена за лечение с фрактура на черепа, но без опасност за живота.

Велинград.  На един от площадите във Велинград по време на провеждане на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотици е засечен 48-годишен жител на курорта. Последвала незабавна проверка, при която у мъжа бил открит полиетиленов плик с бяло вещество. Проведен е полеви наркотест, който реагирал положиелно на кокаин с маса около 1.6 грама. Органите на реда извършили претърсване и в жилището обитавано от велинградчанина. В една от стаите били открити полиетиленови опаковки с още близо 63 грама кокаин, 234 грама суха марихуана и 326.7 грама синтетичен канабиноид. Цялата дрога е иззета, а дилърът задържан в ареста на полицейското управление за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Велинград. В събота екипи на РУ-Велинград спипали и 25-годишен жител на Брацигово. Той пренасял в себе си около половин грам марихуана. Колегите им от сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик пък заловили 34-годишен мъж от село Главиница. У него е открит полиетиленов плик с малко над 2 грама суха марихуана. Спрямо двамата мъже се водят бързи производства.

Велинград. Вчера по обед в РУ-Велинград се получил сигнал за пътен инцидент в курортния град. Пристигналите полицаи установили, че 26-годишен мъж от димитровградското село Добрич е блъснал дете пресичащо улицата. За радост то не е сериозно пострадало и е освободено за домашно лечение. Последвали тестове с дрегер на водача, като този за употреба на наркотици се оказал положителен.

Панагюрище. Двама са с фрактури след сбиване пред панагюрска дискотека. В резултат на незабавните действия са задържани побойниците. Около 04 часа сутринта в събота в РУ-Панагюрище бил получен сигнал за сбиване пред входа на местна дискотека. Към заведението незабавно били насочени автопатрули. Пристигайки униформените установили, че е възникнало спречкване между 29-годишен мъж и друг 36-годишен, и двамата от средногорския град. В резултат на това по-възрастният нанесъл на опонента си силен удар в главата. Пострадалият е транспортиран в местната болница в тежко състояние. Побойникът е задържан в ареста, а спрямо него е образувано досъдебно производство. За случая е уведомена Районната прокуратура в Пазарджик. Следващият случай е от рано сутринта в неделя, когато на същото място бил намерен млад мъж в безпомощно състояние. Отзовалите се екипи на полицейското управление и Спешна помощ установили, че пострадалият е 35-годишен пловдивчанин. Той е транпортиран с линейка в близката болница и насанен с фрактура на лицето и комоцио. В резултат на предприетите бързи действия е задържан 23-годишен от Панагюрище, който се оказал побойникът. Установени са и  свидетели на случилото се. Работата на разследващите продължава под надзора на прокуратурата.

Дебръщица. В петък следобед  48-годишен жител на село Звъничево загубил управлението над мотоциклет «Сузуки». В резултат на това той паднал от мотора на банкета. Наложило се да бъде транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактури на рамото, бедрото и конузия на белия дроб.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!