03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Къде какво кълве по родните водоеми към 16 август

riba mrezha

ЧЕРНОМОРИЕТО

Софиянец хвана 6-килограмов лаврак на тролинг от лодка в района на Маслен нос. Битката е била доста зрелищна, а кадри от нея се появиха даже и в социалните мрежи. Като цяло обаче към 16 август влизането с лодки не дава очакваните резулта­ти. Пасажите със сафрид, за които писахме преди време, се отдръпнаха и сега този риболов не върви. Ще се чака есенно захлаждане за нови срещи. По крайбрежието става занимав- ка с кефалови риби и попчета.

ЯЗОВИР “ИСКЪР”

Макар и да има лек отлив в резултатите, платика на най- големия ни язовир продължава да се лови. Нещо повече, тази риба е основен обект на внимание по цялата брегова ивица. Вярно, издребня, но това е в реда на нещата с напредване на лятото. Разнообразие може да се получи с каракуди и бабуш­ки. Всичко това влиза в актива на фидеристи и плувкаджии. За тролингистите има други приоритети – хищници. Чува се за хващани неголеми сомчета, но засега не е известно за трофей­ни попадени.

ЯЗОВИР „БЕЛИ ЛОМ”

Язовир „Бели Лом“ споменавахме по-рядко през последните го­дини, но прави впечатление, че към 16 август често попада в полезре­нието с преобладаващо добри новини. Там цяло лято ловят прилични, даже предимно едри каракуди, а напоследък се хвалят и с извадени шарани. Всичко това с въдици на дъно. Има и занимавка с бабушки и костури, ако някои си падат по плувкаджийския риболов.

ЯЗОВИР „ЦОНЕВО”

Много приятен риболов може да се получи на този язовир с въдици на плувка или на фидер. По това време приоритет в улова имат платики и бабушки, като преобладават риби от средна големина, но има и доста едри. Рибари се групират при с. Аспарухово – под трафопоста между селото и мосто­вете, както и в приустиевата част откъм Чудните скали. Става риболов и в дълбочините откъм стената, по десните брегове в посока язовира.

ЯЗОВИР „ДОМЛЯН”

Доста рибарски биваци са устроени по бреговете, хората съчетават риболов с почивка сред красивата природа на Средногорието. Занимавка с въдицата може да се полу­чи, но чудеса да не се очакват. По-вероятно е да се на­трупа улов в сутрешните часове, когато каракуди, платики, бабушки и уклеи ще се привлекат от подадено на точното място захранка. Има и шарани, но при тях правила и зако­номерности няма. Нивото вече видимо спада и това няма как да не стресира рибите.

РЕКА ЯНТРА

Ако има какво по-съществено да се отбележи, то е, че през това лято се хващат шарани по реката в долното й течение. Даже се чува и за някои солидни попадения от порядъка на 5-6 докъм 10 кг. Същевременно сомаджиите са преоблада­ващо разочаровани. В това отношение реката бележи от­стъпление в сравнение с миналото лято, когато за хванати сомове се говореше навсякъде. За рибарите плувкаджии има занимавка с бабушки и уклеи.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.slrb.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!