19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Очаквайте : „Проекции в цветове“

izlozhba nikolina icheva

Пещера. Изложба живопис  „Проекции в цветове“ ще бъде открита в градската художествена галерия, съобщи за Peshteraprim  Митка Млячкова- уредник. Откриването е насрочено за  24 август 2022 г., в 17.30 ч.

Посетителите на изложбата ще видят творбите на Николина Ичева .

Картините (грундирани платна, картон) са с акрилни или маслени бои, акварел, маслени пастели, смесена техника, рисунки. Заглавието на настоящата изложба е провокирано от идеята за художествено проектиране на човешките емоции. Защото всичко в света започва с проекция. Чувствата, мислите, дори любовта, се зараждат първо в ума ни като наши собствени творения.

Можете да видите около четиредесет творби, които не са тематично обвързани, но обединени от контрастите помежду си, всъщност дават идеята за проекции в цветно.

Николина Ичева е родена на 11.01.1972 г. в гр. Пловдив, но от детска възраст живее в София. Завършила е журналистика и право. Работи в структура на държавната администрация. Интересът й към художественото изкуство е породен отдавна, като е успяла да го открие, взимайки уроци по рисуване. В последните четири години създава редица платна, в които колоритът е основното изразно средство, с което авторката представя тихите фантазии, обитаващи ума й.

През 2021 г. с изложба живопис „Експресии“ участва в културния афиш на Столична библиотека. За художественото изкуство мисли, че не е като да четеш книга на глас, а по- скоро е обръщане към вътрешния кръгозор. Творбите й са плод на дълбога интуиция и въображението е водещото пред рисунъка. В този смисъл картините са озаглавени с понятие за определено чувство. Чрез акцент върху детайла авторката се колебае между абстрактния изказ и реалния образ, за да постигне една наситена с чувство и цвят експресивност, чрез която зрителят да направи асоциации с въображението си и да освободи съзнанието си.

По този начин общото настроение на изложбата сякаш намира ексцентричен баланс между меланхолията и романтизма – две характерни проекции на авторката. В платната се забелязва замах в съчетанието на цветове и форми, като в повечето случаи проличава склонност към абстрактни решения. Очевидно е, че освен колорит Николина търси философски смисъл в една спонтанна художествена импровизация.

Изкуството според авторката представлява интуитивна комуникация между хора, които се изразяват чрез него, както и състояние на духа отвъд очевидното, но винаги е процес на обръщане към себе си.

Автор на изложбения плакат е Марина Масларска – графичен дизайнер.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!