29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

От 15 август започва изплащането на помощите за отопление

pari vreme

От 15 ти август ще започва изплащането на помощите за енергийно подпомагане за предстоящия отоплителен сезон, обяви вицепремиерът и министър на социалната политика Лазар Лазаров. До този момент близо 200 хиляди са кандидатствали, одобрените са над 100 хиляди. Очаква се целевото подпомагане за обхване 310 хиляди домакинства. Тази година сумата за месеците от ноември до края на март следващата година е  623 лева 55 стотинки за 5 те отопляеми месеца.

„Лицата ще имат възможност да направят своя избор как и с какво да се отопляват“, каза министърът.

Служебното правителство предлага линията на бедност да е 504 лева за следващата година и тя да е обвързана с отпускането на социалните помощи , но това трябва да се приеме от Народното събрание, каза Лазаров. Обхванатите ще се увеличат от 66 хиляди на 86 хиляди през следващата година .

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!