29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Частино бедсвено положение заради пожар в село Елшица

pozhar gora

Елшица. Частично бедствено положение обявиха в панагюрското село Елшица заради пожара, който гори в района от понеделник. С пламъците, които са се разпрострели на над 2 000 дка иглолистна гора, се борят два хеликоптера

Нощта в Пазарджишко е била напрегната. Пожарът застраши две села, като стигна и до обитаеми къщи, предава NOVA. Пламъците наложиха евакуацията на един мъж.

Пожарът е тръгнал от съседното село Левски и е стигнал до Елшица.

В огнен капан попадна и резерват за елени и сърни, като още в понеделник беше разпоредено огражденията да бъдат премахнати, а животните – освободени.

През изминалия ден екипи на пожарната в цялата страна бяха на крак, за да реагират на десетките подадени сигнали за пожари.

„Искам да успокоя хората. Докрайно критична ситуация не се стигна, благодарение на опита на пожарникарите”, каза в ефира на „Здравей, България” Трендафил Величков.

„Днес чакаме два хеликоптера от авиобаза Крумово, за да локализираме пожара. Надяваме се това да стане до обяд и след товада бъде изгасен. Има тежка техника на място”, заяви представител на пожарната.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки уточни, че тепърва ще се изясняват причинитеза пламъците.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.sinoptik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!