20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:57, 6 август 20221min

Програма „Лято 2022“ : 11 и 12 август са определени за кино

kino

Пещера. Продължават акцентите включени в Програма „Лято 2022“, която се осъществява от Община Пещера.

Пътуващо лятно кино ще гостува в Пещера на 11 август

На пл.“България“ , от 21:00 часа ще бъде прожектиран нашумелия филм „Петя на моята Петя.“ Входът е свободен.

Филмът излиза през 2022-ра, когато младата бургаска поетеса Петя Дубарова можеше да бъде на 60 години, ако не беше напуснала драговолно живота едва на 17. Сценаристките Нели Димитрва и Валентина Ангелова, заедно с режисьора Александър Косев, сякаш искат да ознаменуват тази празнота и загуба – с разказа за една съвременна Петя на 17 години, която също се двоуми между писането, бунта, несъгласието със света и смъртта.

„Петя на моята Петя“ е амбициозно кинотворение, което ни заразява със своята тревожност, взискателност, принципност, жажда за смисъл и безкомпромисност. Днешната Петя е експанзивна, непримирима, иска да вложи в своя живот и на съучениците си онази безпрекословна дързост на младостта и таланта, която често го сблъсква челно с живота. А нейната безкористност сякаш само завързва възела на конфликта ѝ със света.

На 12 август ще се реализира проект автокино. На поляната до параклиса „Св Св Апостоли Петър и Павел“ ще бъде излъчен филмът, който променя представите за българското кино – „Пътят на машината“. Паркиране на автомобилите на мястото на прожекцията започва в 20:00 ч. Прожекцията е насрочена за 21:00 часа.

„В сърцето на машината“ е новият игрален филм на Мартин Макариев – режисьорът на „Диви и щастливи“, „Привличане“ и „Вила Роза“. Филмът връща обратно в 1978 година. Разказва действителна история, която проследява само един ден от живота на група затворници, осъдени за тежки престъпления.

Един ден, който обаче ще промени всеки следващ. Героите във филма – изиграни от Александър Сано в главната роля, Христо Петков, Стоян Дойчев, Ивайло Христов и Игор Ангелов, са обединени не от факта, че няма какво да губят, а от онова, на което „не му е тука мястото“ – свободата, която отсъства, но е силно желана. Спасението за душата на тези, които уж са лишени от такава. Откриваме ги в един от цеховете на затвора, където е и сърцето на машината.

Във филма участват още Христо Шопов, Башар Рахал и Владимир Зомбори, който влиза в ролята на новия надзирател в затвора, чийто първи работен ден се превръща в истински кошмар, но пък и го прави свидетел на човешкото, което си проправя път към човека. Въпреки всичко.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!