19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Махат сергиите пред Бачковския манастир

bachkovski manastir

Бачково. Близо сто сергии и различни заведения, които се намират пред входа на Бачковския манастир, ще бъдат премахнати. Проблемът е от години, но едва сега може да намери решение. Проектът има одобрение на Светия синод, твърдят от Светата обител, а процедурата вече е задействана.

Сергиите, магазините и заведенията ще бъдат преместени на друго място, за да не пречат на миряните, които идват да посетят манастира. Тепърва предстои обаче да се вземе решение за националните паметници на културата, тъй като целият район е под специално наблюдение от Министерството на културата. Затова и ще се водят разговори с Общината. Вече е определено и новото място, където ще бъдат преместени обектите, а собствениците са предупредени.

Посещения

Бачковският манастир е сред най-посещаваните свети места у нас от миряните. Желаещите поклонници и посетители могат да пренощуват, като за целта се предлагат различни стаи. 25 лева е нощувката в помещение без санитарен възел, с повече легла и общи тоалетна и баня. Тези със собствен санитарен възел – с две, три и четири легла, струват 40 лева на вечер. Манастирът предлага и настаняване в луксозни апартаменти, като цената на легло е 100 лева на вечер.

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!