29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Завърши 6-ият фолклорен събор „Св. Константин 2022“

sabor 2022

Пещера- Св. Константин. Пещерският балкан събра над 1 000 изпълнители от цялата страна и два дни не стихнаха народните песни и хора.

Снимка : peshteraprim

Благодаря на всички изпълнители, организатори и присъстващи които допринесоха за възраждането на българските обичаи и традиции. Гордеем се с нашето народно творчество, носии, непреходност. Зная, че това е пътят към бъдещето. Завещаваме всичко стойностно, обичано и родно на идните поколения и го правим с нужната отговорност. До нови срещи тук! “, заяви кметът на Община Пещера Йордан Младенов в края на поредното издание на музикалния форум.

Снимка : peshteraprim

Шестото издание на национален фолклорен събор “Св. Константин 2022” стартира с изпълнения на самодейни състави от страната  на 30 юли.

Снимка : peshteraprim

На 31 юли – вторият фестивален ден,  Гран При за цялостен принос в опазване и съхранение на българското фолклорно изкуство спечели танцов състав „Ибърски ритми“ с. Поибрене с ръководители Мария Бензарова и Илия Луков. Същото отличие бе присъдено на школа по народно пеене „Славейче“ при НЧ „Хр. Ботев 1897“ гр. Сливен с художествен ръководител Петя Григорова.

Снимка : peshteraprim

Гран При на Община Пещера и парична награда бе присъдена на кукерска група при НЧ “ Съзнание 1921″ с. Асен, община Павел баня, обл. Стара Загора с ръководител Мария Великова.

Снимка : peshteraprim
За община Пещера, празник от такъв ранг е наистина голямо събитие, като организация, за която много хора вложиха душите и сърцата си. 
Снимка : peshteraprim
Запазвайки традициите и самобитността си, можем да се съхраним и като народ. Нека не забравяме предците си и учим децата да уважават и почитат българския фолклор.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!