25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Антон Титов и Александър Спиров спечелиха рали „Борско-Браничевски“ 2022

rali borsko branichevski

Втори пореден триумф за българските екипажи в рали „Борско-Браничевски“. Антон Титов и Александър Спиров триумфираха в състезанието, печелейки 9 от провелите се 11 скоростни етапа. Екипажът на АСК „Мегапорт“, пилотиращ автомобил Skoda Fabia R5, завърши с преднина от 2:40,8 мин. пред сърбите Лазар Милованович / Милан Гаврич (Ford Fiesta Rally4).

Вторият роден екипаж – Никола Мишев / Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4, АРТ Моторспорт) завърши на трето място. Мишев и Сивов не успяха да задържат втората позиция от вчерашния ден. Техният пасив спрямо победителите е 4:33,1 минути.

Антон Титов и Александър Спиров започнаха със силно темпо още от първия специален етап за неделния ден, който спечелиха с 21,9 сек. пред сърбите Милованович / Гаврич. Никола Мишев и Петър Сивов записаха резултат с едва две десети по-слаб от този на местните състезатели. Така битката за второто място стана още по-завързана.

Втория етап за деня бе отменен поради съображение за сигурност.

Титов и Спиров продължиха със силното си представяне и се откъснаха напред в битката за победата.

От своя страна Мишев и Сивов успяха да победят с 3,9 сек. сръбските си конкуренти Милованович / Гаврич. Така българите имаха аванс от 7,5 сек. преди първото преминаване на най-дългия етап в състезанието – близо 30-километровата отсечка „Борско йезеро“.

В нея сърбите, подпомогнати от неподходящия избор на гуми от страна на Мишев и Сивов, успяха да излязат на втората позиция в общото подреждане. Те успяха да изпреварят с 58,8 сек. българите, които останаха четвърти в този етап.

До края на рали „Борско – Браничевски“, Антон Титов и Александър Спиров спечелиха оставащите етапи, триумфирайки за първи път с победата в рали състезание.

Лазар Милованович и Милан Гаврич нямаха проблеми да задържат втората позиция, тъй като Никола Мишев и Петър Сивов заложиха на сигурното стигане до финала на състезанието.

Още следващата седмица е поредния кръг от сръбския рали шампионат, в който отново се очаква да стартират български екипажи.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!