18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почетоха юбилея на Соня Батаклиева- съпруга на капитан о.з. Христо Батаклиев

cvetya

Пещера. По инициатива на Общинският съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва беше отбелязана 93-та годишнина На Соня Батаклиева. Тя е съпруга на бившия почетен председател на Съюза на ветераните от войните / СВВБ/ от България в Пещера о.з. Христо Батаклиев / 1924-2015/.

В словото си Председателя на СВВБ в Пазарджик Петко Генуров, проследи както бойния път на капитан о.з. Христо Батаклиев, така и дейността на семейството му след войната. Особено внимание той отреди на Соня Батаклиева в обществено-политическия живот на общината за патриотичното възпитание на подрастващото поколение.

Две сълзи потекоха от нейните очи, когато Генуров й припомни вълнуващи срещи с нейни бивши възпитаници и ученици и особено тази, в Общинския музей в града , където тя предаде за съхранение архива на СВВБ, ръководено от капитан о.з. Христо Батаклиев от основаването му до неговата смърт.

Освен поздравителен адрес, Соня Батаклиева получи много цветя и лакомства. Всички присъстващи пожелаха на юбилярката много здраве и дълъг живот, а тя насълзена и от все сърце благодари за вниманието и предупреди никога да не забравяме, че просперитетът на България зависи от нас, българите.

 

Лазар Грозданов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!