29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

През август се открива ловният сезон

lovec

Тази година ловът ще се открие през втората събота на август. Откриването на ловния сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина ще е на 13 август.

В заповедта на директора на ИАГ е подчертано, че групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч се извършва в събота, неделя и в дните обявени за официални празници. Груповото ловуване и лов на мигрираш дивеч се извършва само през деня – един час прели изгрев и един час след залеза на слънцето.

нов сезон

Групово и индивидуално ловуване на гургулица се извършва в само в събота и в дните, обявени за официални празници.

Задължително е да се спазват установените норми за отстрел от един ловец за един ловен излет, определени е чл. 71, ал. I от Правилника за прилагане на закона за лова и опазване на дивеча (ППЗЛОД):

  • пъдпъдък – до 15 бр.;
  • гургулица – до 8 бр, а по линия на организирания ловен туризъм – до 24 броя;
  • гривяк, гълъби, гугутка – до 10 бр;
  • горски бекас, обикновена бекасина – до 10 бр.;

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!