29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Задължително с маски в лечебните заведения

corona virus 1

Във връзка с увеличаване на случаите на Covid-19 Министерството на здравеопазването ще издаде заповед до Регионалните здравни инспекции за задължително носене на маски в лечебните заведения, най-вече в областите с повишен ръст на болестта. Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той коментира още, че петата вълна на Covid-19, в която страната навлиза, ще достигне своя пик през август.

„При въздушно-капкова инфекция, особено „Омикрон“-BА-4, BА-5, който е 30 пъти по-заразен от обикновения „Омикрон“, каквито и да е мерки не могат да спрат разпространението. Те могат да намалят темпото и това е, към което ние се стремим“.

В последните дни се наблюдава засилен интерес към ваксинация не само с втора доза, но и първична, каза още доц. Кунчев. От Здравното министерство поясниха, че в страната има налични всички видове ваксини.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!