26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Международен ден на Малкия принц

malkia princ kniga ekzyuperi

Верни почитатели от цял свят на френския писател Антоан дьо Сент Екзюпери се опитват да наложат 29 юни за Световен ден на Малкия принц.

Инициативата възниква през 2011 г. в Ню Йорк

Това не е случайно, защото през 1942 г. пилотът пише на един дъх в един нюйоркски хотел знаменития си философски разказ „Малкият принц”. Инициативата в крайна сметка успява и днес за пръв път се чества Световния ден на Малкия принц. А денят не е избран случайно.

На 29 юни е роден Екзюпери, а днес се честват и 122 години от рождението му

„Малкият принц“ няма аналог в световната литература. Поетичният философски разказ съдържа дълбоки и идеалистични мисли за живота, любовта и смъртта. Писана е по лични преживявания и е илюстрирана с  рисунки, които са включени в повечето издания. Авторът споделя мислите си за безумията на човечеството и простите мъдрости, които възрастните забравят, когато пораснат. „Малкият принц“ е преведен на 180 езика и продаден в повече от 50 милиона копия по цял свят, има много адаптации за опера, театър и кино.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!